Webben genom historien – Hur har internet utvecklats genom tiderna?

Webben har kommit långt sedan dess enkla början som ett enkelt nätverk av datorer. I dag är webben ett komplext system som kopplar samman miljarder människor och enheter runt om i världen.

I webbens tidiga dagar fanns det bara en handfull webbplatser. I dag finns det över en miljard webbplatser. Den första webbplatsen, som skapades av Tim Berners-Lee, var helt enkelt en sida med text och länkar till andra sidor. Vill du ha en webbsida? kontakta då malmö-byrå nobox. I dag är webbplatserna mycket mer komplexa, med videor, bilder och interaktivt innehåll.

Webben har också blivit mycket mer lättillgänglig. I början av webben behövde man vara datorkunnig för att kunna använda den. I dag kan vem som helst använda webben med några få klick.

När slog internet igenom?

Internet tog fart i början av 1990-talet när Tim Berners-Lee skapade World Wide Web. Den första webbplatsen skapades 1991, och antalet webbplatser ökade snabbt efter det. År 1995 fanns det redan över en miljon webbplatser.

Hur har internet förändrats med tiden?

Internet har förändrats mycket sedan det först skapades. I början användes det mest av akademiker och forskare. I dag används det av miljarder människor runt om i världen för allt från kommunikation till underhållning och handel.

Sättet vi använder Internet på har också förändrats. I början använde vi det mest för textbaserad information. I dag använder vi det för mycket mer än så. Vi använder den för att titta på videor, lyssna på musik, shoppa och mycket mer.

Internet har också blivit mer mobilt. I början av webben var man tvungen att sitta vid en dator för att kunna använda den. I dag kan du få tillgång till Internet från din telefon, surfplatta eller annan mobil enhet.

Vilka utmaningar står internet inför i dag?

Internet står inför många utmaningar i dag. En av de största utmaningarna är cybersäkerhet. Eftersom så mycket av våra liv numera sker på nätet är vi sårbara för cyberattacker från hackare och kriminella. En annan utmaning är falska nyheter. Det är numera lätt för vem som helst att skapa och dela falsk information på nätet. Detta kan skapa förvirring och misstro. Andra utmaningar är frågor om integritet och behovet av bättre reglering av på internet.