Bevarandet av Drottningholm slott

Drottningholms slott är en av de mest berömda och historiska platserna i Sverige. Slottet ligger på ön Lovön i Mälaren, strax utanför Stockholm, och har en rik och fascinerande historia som sträcker sig mer än 400 år tillbaka i tiden.

Var först en sommarbostad

Slottet byggdes på 1600-talet av drottning Hedvig Eleonora, en av Sveriges mest inflytelserika och mäktiga drottningar. Hon valde platsen på grund av dess natursköna omgivningar och byggde slottet som en sommarbostad för sig själv och sin familj.

Under 1700-talet blev Drottningholm en av de mest populära platserna i hela Europa, tack vare sin vackra arkitektur och sina magnifika trädgårdar. Många kända personer besökte slottet under denna tid, inklusive kungen av Frankrike, Voltaire och Benjamin Franklin.

Under 1800-talet byggdes slottet om och utvidgades, och det blev också en av de främsta symbolerna för den svenska nationalromantiken. Många konstnärer och författare använde Drottningholm som en källa till inspiration, och det blev också en populär turistattraktion.

Utsågs av UNESCO 1991

Idag är Drottningholm fortfarande ett av Sveriges mest populära turistmål, och det är också en av de mest kända kungliga residensen i hela världen. Det är hem till den svenska kungafamiljen och utsågs 1991 till en av många historiska platser och byggnader på UNESCO: s världsarvslista på grund av sin historiska betydelse och sin fantastiska arkitektur.

Komplex renovering av slottets fasad

Drottningholms räknas till svenskt kulturarv och har genomgått stora renoveringar genom året. En av de mest omfattande renoveringar har varit den stora fasadrenoveringen vars syfte var att återställa fasaden till sitt ursprungliga skick.

I sådana här omfattande fasadrenoveringar på historiska objekt är det viktigt att man använder sig av experter. På bbmfasad.se kan du hitta allt du behöver för ett lyckat resultat av din fasadrenovering. Projektet på Drottningholm tog åtta år att slutföra och innefattade arbete med alla delar av slottets yttre, inklusive fasad, tak, fönster, fönsterluckor, fasadpannor, pelare, valv och balkonger.

Renoveringar på fasader och byggnader är en betydelsefulla investeringar för att bevara kulturarv och historiska byggnader.