Historisk design som är trendig

Det är väldigt intressant med inredning och design. Vissa modeller skapades för bra länge sedan, men är fortfarande trendiga. Eller så har de fått ett uppsving den senaste tiden. Ofta så är de här möblerna, lamporna eller vad det än handlar om tidlösa. De passar in överallt, vilket är en anledning till att de fortfarande är så eftertraktade.

Många tycker om praktiska lösningar i sitt hem. Men även snygga saker. Den här kombinationen är viktig att få till. En del har en speciell gåva. De kan skapa en design som är både vacker för ögat, samtidigt som den är funktionell. För det mesta du har där hemma måste ju fungera på dessa två sätt. Dekorationer har sin plats, men mycket måste fungera i vardagen.

Lampor som lyser upp

Belysningen är ett bra exempel på den där kombinationen. Du behöver lampor för att se ordentligt. Många lampor, för alla lyser upp på olika sätt. Det är vanligt att ha upp till 10–15 ljuspunkter i ett och samma rum. Du kanske inte tänker så mycket på det, men lampor är något som är väldigt viktigt. Hos Ljusbutik hittar du allt du kan önska dig.

Samtidigt så ska de ju vara snygga. Då kan det vara intressant att se på en historisk design. Det finns en del namn inom heminredning som hela tiden kommer tillbaka. Som har funnits länge men aldrig blir gammalmodigt. Tiffany är ett stort namn inom lampvärlden. Men det finns andra som varit verksamma minst lika länge. Louis Poulsen lampor är populära.

Inredning på sitt allra bästa

Tiffany, Louis Poulsen, Alvar Aalto, och kanske IKEA. Du kan egentligen blanda lite som du vill. Det du tycker om, och som passar din stil. Du kanske vill ha ett tema som går genom hemmet eller utrymmet. En färgskala eller inriktning som återspeglar det du tycker om. Eller så håller du dig till lite mer neutrala saker, för att sedan komplettera med dekorationer eller textilier. Aftonbladet tipsar om hur du inreder med lampor.

Det roliga med heminredning är att du gör som du vill. Du kan blanda gammalt och nytt, kanske sådant du ärvt med det du köper själv. Eller så skaffar du nyproduktioner av en äldre design, det är väldigt vanligt. Speciellt när det kommer till de där tidlösa möblerna och lamporna. Bli inspirerad av Expressens artikel om hur andra inreder sina hem.

Läs om vad andra gör och skapa sedan ditt drömhem. Gå på loppmarknader eller handla på nätet. Måla om ifall du inte tycker om färgen, byt ut handtagen och förnya dig med jämna mellanrum. Allt är möjligt och ingenting är fel. Vad du alltid kommer att behöva är bra lampor som ger dig tillräckligt med lyse.