Använd din mobil fullt ut

De flesta personer har en mobiltelefon. Livet utan mobilen är egentligen inte ett alternativ. Samtidigt är det många som inte använder den fullt ut. De flesta telefoner har en rad med intressanta funktioner. Och den är lätt att ta med sig så gott som överallt. Ibland kan du behöva ett tillbehör eller två för att kunna bruka den på ett smidigt sätt.

När du skaffar en ny mobil så brukar skal eller fodral vara det första du tänker på. Gärna ett skärmskydd också, för du vet aldrig vad som kan hända. Men sedan finns det också saker som kan göra det enklare för dig att ta bilder, chatta eller se på film. För att bara nämna några av de vanliga sakerna som folk gör med sin mobil.

Använda mobilen utan händer

Bland de där viktiga sakerna som du kanske skaffar tillsammans med en ny telefon är nog hörlurar. Gärna med Bluetooth, så du kan vara helt handsfree. De moderna lurarna fungerar med rösten, du kan svara utan att behöva röra vid din telefon. Praktiskt bland annat på vintern när du har vantar på dig, men också om du kör bil. Praktiska mobilställ från Kamda.

För det är ju lag på att inte hålla mobilen i handen när du är ute och kör. Den kan sitta i en hållare så att du kan knappa in din destination eller lyssna på musik. Men du får inte plocka upp den. Sätt den där du lätt kan se de olika funktionerna, speciellt om du använder den som kartläsare. Väl utformade mobilhållare finns också.

Det här är en bra lag som säkert har räddat många liv. För det är inte bara en fråga om att händerna används till annat än ratten, utan du blir lätt distraherad om du sitter med en telefon. Med röststyrning kommer du långt, för det är ofta viktigt att ha telefonen på när du kör bil. Många får in ett par timmars arbete varje dag när de är ute på vägarna, vilket förenklar livet något oerhört. Expressens artikel tar upp frågan om säkerhet i trafiken.

Vad har din mobil för funktioner?

Bland de saker folk är intresserade av med en mobil är möjligheterna till att filma och fota. Det är vanligt att ständigt ta bilder, både av saker du ser och vad du själv äter. Med en del mobiltelefoner kan du spara inte bara bilderna utan även en text eller ljudinspelning från det ögonblick du tog bilden. Det vidgar minnesbanken ganska rejält, eftersom du får en komplett bild av tillfället.

Förutom liknande funktioner är kvaliteten på kameran viktig. Vissa modeller har flera kameror som tillsammans bildar en mycket fin bild. Det ska också vara enkelt att ta ett kort. Med röststyrning säger du bara Smile så tar mobilen en bild. Och så vidare, det finns en hel värld att utforska om du vill använda din mobiltelefon för att ta fotografier. Vare sig du trycker ut dem eller skickar dem vidare till sociala medier så har du stora möjligheter för att lyckas.

Vad du kan göra med mobilen

Ibland ser du folk på tunnelbanan eller bussen som verkar jobba för högtryck. De pratar och skriver, hela tiden på sina mobiler. Det här är ett bra exempel på hur användbar dagens telefoner är. Du kan skicka e-post med flera filer eller bilder. Det går att installera Office-paketet så du kan skapa dokument och mycket annat.

För andra är de sociala medierna det allra viktigaste. Med mobiltelefonen är det enkelt att hela tiden vara uppdaterad. Du hör direkt när någon postar ett nytt inlägg eller lägger upp en bild. Du själv kan ladda upp på bråkdelen av en sekund. I alla fall om du är lika proffsig som många tonårstjejer. De delar med sig av livet på ett väldigt intressant sätt. Och med en någorlunda bra mobil kommer du riktigt långt med dina foton.

Sedan är ju även telefonen till för att ringa upp och prata med folk. Här finns det flera möjligheter. Du kan hålla konferenssamtal med olika länder. Koppla till ett par hörlurar och prata vare sig du har telefonen i handen eller inte. Skicka ett automatiskt meddelande om personen inte svarar eller om någon ringer dig när du är upptagen.

Utnyttja din mobil

Listan över vad du kan göra med din mobil är väldigt lång. Vare sig du är intresserad eller inte så finns alla funktionerna där. Det är till och med enklare för de synskadade att surfa på nätet och göra mycket annat med en modern telefon. Tack vare de många praktiska tillbehören kan du ha med dig mobilen var som helst och använda den i de flesta situationer. Det är modernt leverne på sitt allra bästa.