Aktiviteter hösten 2016

I dagarna ska föreningens tredje medlemsbrev vara på väg per post till alla medlemmar.
Där berättar vi om vad som händer i föreningens regi i höst:
Nu närmast Bokmässan (22-25 sept) som vi berättat i om en notis nyligen – vi (dvs Birgitta Ney, Kristina Lundgren, Lars-Åke Engblom och Åke Pettersson) turas om att finnas i vår monter -B07:80. Kom och besök oss!
I oktober deltar Kristina Lundgren och Lars-Åke Engblom på De svenska historiedagarna i Karlskrona – den 1 oktober kl 11.15 talar de om Karlskrona Weckoblad och andra tidningar som startade vid tillkomsten av TF 1766. Den 16 oktober arrangeras ett seminarium om Presshistoria och yttrandefrihet i Kristianstad av Gustaf Hellström-sällskapet i samarbete med Svensk Presshistorisk förening, Publicistklubben Syd och Stadsbiblioteket. Elisabeth Sandlund håller ett föredrag om Kristianstadspressen och särskilt om Emanuel Björck.
Den 30 november arrangerar vi seminariet ”Fackets tidningar” i Stockholm – mer information om det seminariet kommer här när det närmar sig.
Vid senaste stryrelsemötet beslutades att Torbjörn von Krogh blir redaktör för Presshistorisk årsbok efter Birgitta Ney. Han tillträder under våren för att ta sig an den årsbok som utkommer våren 2018.
Om du inte är medlem och därmed får brevet skickat hem till dig kan du läsa det under rubriken Publicerat och klicka på Nyhetsbrev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *